Microsoft test mogelijk 1080p-streams voor Xbox Game Pass cloud gaming

Microsoft test mogelijk 1080p-streams voor Xbox Game Pass cloud gaming

Microsoft zou voor cloud gaming via Xbox Game Pass een resolutie van 1080p uittesten.

Tot nu toe kan er alleen via 720p gestreamd worden via Xbox Game Pass cloud gaming - dat voorheen bekend stond als xCloud - maar 1080p zou de dienst gelijktrekken met andere streamingdiensten zoals GeForce Now en Google Stadia.

Windows Central claimt dat anonieme, betrouwbare bronnen screenshots hebben gestuurd van Hellblade die via xCloud draait. Daarbij zou de resolutie 1920 bij 1080 zijn, oftewel 1080p.

Xbox Game Pass cloud gaming kan nu gebruikt worden via Android. Microsoft zou ook aan een browserversie werken waarmee de service op Apple-apparaten gebruikt kan worden. Uiteindelijk moet de service ook op consoles en pc beschikbaar komen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

speel af en toe op xcloud als het lekker rustig is op de zaak of me zoontje speelt het thuis en vind de 720p voor een telefoon niet slecht en past wel bij een klein scherm.

0

Ik hoop dat ze vooral de stutters aanpakken, dat is het punt waardoor ik weinig op xCloud speel. Resolutie, latency en de compressie zijn voor mij voldoende verder (voor smartphone dan), al helemaal vergeleken met Remote Play van PS. Die heeft prima resolutie en geen stutters, alleen de latency is daar dermate hoog, dat zelfs spellen als Persona 5 gewoon niet lekker spelen.

0

Aanbevolen voor jou