Microsoft test Edge Chromium-browser op Xbox-consoles

Microsoft test Edge Chromium-browser op Xbox-consoles

Microsoft is de Edge Chromium-browser op Xbox-consoles aan het testen.

Dat meldt The Verge. Alleen leden van de Alpha Skip-Ahead-groep kunnen de browser tot dusver testen, maar het is de bedoeling dat het uiteindelijk voor alle gebruikers van Xbox One-, Xbox Series X en S-consoles uitgerold wordt. 

De huidige browser betreft de EdgeHTML-versie. In de loop van deze maand wordt ondersteuning voor de desktopversie van deze browser stopgezet.

Edge Chromium moet niet alleen de ervaring van het surfen op een Xbox-console verbeteren. Volgens The Edge maakt het ook het gebruik van Google Stadia op Xbox-consoles mogelijk. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja zag het vanmorgen al, stadia naar xbox consoles. Zou dit zijn om xcloud ook op Google Chrome te laten werken. Dat het een soort van als het bij ons werkt die van jou dan ook die van ons ook op dir van jullie.?

0
test

@hulstpower Dat denk ik niet, ze willen dat zoveel mogelijk spelers in contact kunnen komen met xbox. Speelbaar via cloud op zo veel mogelijk aparaten is nu hun ding, en als ze daarbij ook stadia spelers via hun consoles kunnen laten spelen, waarom niet? misschien zien ze daar wel andere leuke games die ze ook willen proberen. Dat denk ik tenminste

0
test

@HunterSeeker zou kunnen maar ze zeiden dat google en amazon een groter concurent is dan sony en nintendo. Vandaar dat ik me afvraag waarom stadia op xbox laten werken. Ik denk dat het is zodat xcloud op google crome gaat werken. Maar ik heb er geen verstand van is een beetje een ideee die ik gewoon heb

0

@hulstpower Edge chromium is iets anders dan Google Chrome ;) Als xCloud/stadia op Edge werkt, werkt het ook op Chrome. Dit bericht heeft hier verder niks mee te maken, er wordt gewoon gezegd dat Edge op de xbox werkt, net als op de pc. Dan werkt toevallig ook Stadia, daar hoeven ze verder niks voor te doen.

0
test

@-it- Ik snap dat edge chromium anders is dan google chrome. Maar xcloud werkt nu niet op webrousers nog en ze gaan dus in toekomst mogelijk maken dat stadia op browsers op consoles mogelijk. volgens The Edge maakt het ook het gebruik van Google Stadia op Xbox-consoles mogelijk.

0

@hulstpower Nee, de nieuwe Edge (ook op Windows) is gebaseerd op Chromium (minus de privacy-dingen van Google).

0
test

@Ziminar ok

0
test

@hulstpower Microsoft doet dit enkel voor Microsoft. Het zou wel kunnen dat ze dit doen zodat het hun werk bespaard voor console streaming verderop in de toekomst. Zou een prima aankondiging zijn: xCloud nu te streaming via alle browsers en daarmee dus beschikbaar op Android, iOS, PC en Xbox Daarnaast staan ze al toe dat je een toetsenbord en muis koppelt met een browser erbij heb je dus bijna geen andere apparatuur meer nodig voor je dagelijkse internet / game behoefte.

0
test

@FishSt1ck ja natuurlijk doen ze het altijd voor hun zelf. Maar waarom stadia mogelijk maken op edge in toekomst als ze dat als grote concurrent zagen. Is het zoiets van hebben ze Google nodig om xcloud op chrome te krijgen in toekomst? Ik heb geen verstand van hoe dat allemaal werkt, maar dacht misschien is het een soort van samenwerking het gene van jullie werkt bij ons en vice versa.

0

Aanbevolen voor jou