Microsoft stopt productie Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition

Microsoft stopt productie Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition

Microsoft stopt de productie van de Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition voorgoed.

Dat heeft het bedrijf gisteren aangekondigd. Een woordvoerder van het bedrijf meldt aan The Verge: "Nu we aan de toekomst beginnen met Xbox Series X, nemen we de natuurlijke stap en stoppen we met het produceren van Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition." De Xbox One S wordt nog wel geproduceerd.

De afgelopen weken kwamen er in de media steeds meer berichten over een tekort aan Xbox One-consoles. Het lijkt er op dat dit dus komt omdat Microsoft de productie van de console heeft afgebouwd.

De Xbox Series X moet eind dit jaar lanceren. Volgens geruchten wordt er ook aan een minder krachtige versie van de console, de Xbox Series S of 'Lockhart', gewerkt. Mogelijk vervangt deze console min of meer de Xbox One X, die nu dus niet meer wordt geproduceerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, er is bijna niemand die ze nog koopt, dus waarom ook niet gewoon er mee stoppen.

0
test

@Exalian-1 Ik denk dat jij je daar nog behoorlijk in vergist. Genoeg gezinnen met niet teveel geld zullen nog rustig een S aanschaffen. Zeker voor de toekomst is het toch zo dat alles wat je nu voor de S koopt, je alsnog kunt spelen op de Series-X mocht je die later een keertje gaan kopen. Je onderschat echt het aantal mensen dat het geld heeft om meteen een Series-X te kopen, en ook het aantal gezinnen dat wel graag een console wil maar dus niet het geld voor de nieuwste/snelste hebben.

0
test

@SuperDre Voor de mensen die dat willen ligt er nog een flinke voorraad, dus ze hoeven geen nieuwe meer te maken. Dat zou zonde zijn. En als ik naar de verkoopcijfers kijk dan denk ik niet dat een gezin de Xbox snel in huis haalt, maar eerder een PS4. Is veel bekender en heeft meer spellen die mainstream besproken worden. Dat de XBoxOne al in een paar jaar door de Switch is ingehaald zegt al genoeg over wat de XBoxOne biedt. Ook bewees dat dat het niet uit maakt of je de meest krachtige console hebt. Men koop een console voor de games en niet perse de kracht.

0
test

Met next-gen om de hoek en de support voor een aantal jaar voor current-gen om Xbox One series X games te spelen snap ik niet dat ze stoppen met de productie van de Xbox One X, dit lijkt me een prima en krachtige console om nog een jaar de next-gen games op te spelen, in vergelijking met de S (als je niet meteen de overstap maakt).

0
test

@MelvinChowder er liggen over de gehele wereld nog wel een paar miljoen van deze units op voorraad. De productie stoppen snap ik dan wel.

0
test

@MelvinChowder Het is best een simpele redenatie waarom ze er mee stoppen. De productie van de X is nog best kostbaar in vergelijking met de originele S (waar inmiddels een behoorlijke winstmarge op zit). De X zit te dicht bij de Series-X dus waarom zo'n middleground aanhouden, mensen met weinig geld kiezen dan alsnog voor de S (en MS houdt daar dus nog veel aan over), en degene die wel het geld hebben kopen dus de Series-X.. De productielijn voor de X zal nu dus gebruikt gaan worden voor het produceren van Series-X. Uiteindelijk als de productiecapaciteit van de Series-X is opgevoerd om aan de vraag te voldoen, dan zal mogelijk ook de productie van de S stoppen en overschakelen naar de productie van de Series-S (als die werkelijk komt). Voor veel mensen is de S nog goed genoeg, en zeker voor gezinnen met weinig geld is de S een zeer goed alternatief, juist dus omdat met de aankoop van games je voor de toekomst wel verzekerd bent dat je die kunt blijven spelen, wat bij vroegere generaties dus vaak niet het geval was.

0

Aanbevolen voor jou