Microsoft stopt met testen Project xCloud op iOS

Microsoft stopt met testen Project xCloud op iOS

Apple is gestopt met het testen van Project xCloud voor iOS-apparaten. Dat meldt het bedrijf aan href="https://www.theverge.com/2020/8/5/21356274/microsoft-xcloud-ios-apple-iphone-ipad-testing-ends-apple-app-store-policies" rel="noopener noreferrer" target="_blank">The Verge</a>.

"Onze Project xCloud-preview Testflight-periode op iOS is geëindigd en we zijn vanaf 15 september gefocust op cloud gaming als onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate naar Android-gebruikers brengen" zegt een woordvoerder van Microsoft tegen het platform. "Het is onze ambitie om cloud gaming via Game Pass beschikbaar te maken op alle apparaten."

Mogelijk wordt Microsoft beperkt door Apple in het uitbrengen van de cloudgamingdienst op iOS. Zo mocht het slechts 10.000 gebruikers toelaten tot de preview en is Google's concurrent Stadia helemaal niet beschikbaar op Apple's platform. Ook moeten applicaties apparaten op afstand aansturen verbonden zijn aan een apparaat van de gebruiker op hetzelfde netwerk.

Een officiële verklaring voor waarom xCloud niet verder wordt getest op iOS is niet gegeven. Vanaf 15 september is xCloud onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate-gebruikers met Android-apparaten.

Gisteren kondigde Microsoft een samenwerking aan met Samsung, waarbij gebruikers middels een speciale app direct in-game aankopen kunnen doen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tjah, dat weet je als je een Apple product koopt, dat werkt fantastisch samen met andere Apple producten. Alleen met andere Apple producten.

0

Tja, dan toch maar weer een Android als volgende telefoon. Ben wel klaar met Apple als ze zo stug zijn.

0

Aanbevolen voor jou