Microsoft: 'Samenwerking Nintendo verloopt prima' voor Minecraft | Gamer.nl

Microsoft: 'Samenwerking Nintendo verloopt prima' voor Minecraft | Gamer.nl

Minecraft is sinds kort verkrijgbaar voor Wii U. Minecraft-ontwikkelaar Mojang is inmiddels eigendom van Microsoft. Volgens het bedrijf uit Redmond verloopt de samenwerking met Nintendo echter prima, ondanks dat het concurrenten zijn.

"De samenwerking met Nintendo verloopt prima", zo laat Xbox-baas Phil Spencer op Twitter weten. "Het is fijn om te zien dat Minecraft het zo goed doet op Wii U en dat er aan Mario gerelateerde content voor verschijnt." Deze week werd er downloadbare content voor de Wii U-versie van Minecraft aangekondigd waardoor gamers met personages en blokken geïnspireerd door de Mario-reeks kunnen spelen.


Microsoft betaalde in 2014 bijna 2,2 miljard euro om Mojang en Minecraft in het bezit te krijgen. Het bedrijf liet meteen weten dat het niet van plan was de game van concurrerende consoles te verwijderen. De game is onder andere ook verkrijgbaar op PlayStation 3 en 4, pc en mobiele platformen, naast Xbox 360 en Xbox One.

De samenwerking tu en Nintendo en Microsoft heeft gamers doen speculeren dat er meer Microsoft-games naar Wii U kunnen komen. Een voorbeeld daarvan is Rare Replay, een verzameling Rare-games waarvan een aantal spellen oorspronkelijk ook op Nintendo-platforms zijn verschenen. Rare heeft dit echter ontkend: er zijn geen plannen om de game naar een Nintendo-platform te brengen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou