Microsoft richt dochteronderneming op voor fusie met ZeniMax

Microsoft richt dochteronderneming op voor fusie met ZeniMax

In de voorbereidingen voor de overname van ZeniMax heeft Bethesda een dochteronderneming opgericht waarmee ZeniMax gefuseerd gaat worden.

Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat Microsoft ZeniMax voor 7,5 miljard dollar over gaat nemen en sindsdien zijn de bedrijven druk bezig met dit te realiseren. Op 15 februari moet de deal rond zijn.

Microsoft heeft nu een dochteronderneming opgericht waarmee ZeniMax na de overname moet fuseren. De naam van deze onderneming is Vault, wat mogelijk een knipoog is naar de Fallout-reeks, waarin spelers uit een Vault komen om een post-apocalyptisch landschap te verkennen.

Wanneer de overname rond is, is Microsoft eigenaar van franchises als The Elder Scrolls, Doom, Fallout, Wolfenstein en Starfield. Dat betekent dat spellen in deze franchises sowieso op Xbox-consoles en pc uitkomen, maar of ze ook op andere systemen verschijnen is nog niet bekend.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weet iemand hoeveel % kans er is dat de EU de overname afweist en wat er dan gebeurt.

0
test

@hulstpower Ik acht de kans nihil. Dit is een overname in een industrie waar dat veel vaker voor komt. Tevens verwerft MS hiermee geen monopoly o.i.d. eerder gezondere concurrentie. En mocht de EU moeilijk doen; dan haalt MS vast al hun windows 95 pc'tjes uit de lucht ;-)

0

@hulstpower de kans dat de EU dit afwijst is vrij klein. Ze zouden wel met extra eisen kunnen komen, maar echt blokkeren zie ik niet gebeuren.

0

@hulstpower ik zie ook niet 1 2 3 waarom het afketst dit gebeurd in het bedrijfsleven zo vaak Wat kleinekoosjer terecht zegt ze creëren geen monopolie.

0

@hulstpower Ik denk dat Microsoft juist dit bedrijf opzet om die kans wat kleiner te maken.

0
test

@Ziminar had een video er al over gezien die sub bedrijven zijn heel normaal voor zo grote aankoop en gaan daarna als alles intern op elkaar overloopt weer weg.

0
test

@kleinekoosjer @Tinus Tussengas-1 @Roy36NL Ja dat dacht ik al maar misschien dat iemand weet van iets wat wel werd afgewezen. Zag vanmorge dat het misschien wel rond kan zijn rond 15 Feb of eind Feb.

0

Aanbevolen voor jou