Microsoft refereert naar PS4 Pro in teasers, legt S-logo vast en toont geen vr op E3 2017 | Gamer.nl

Microsoft refereert naar PS4 Pro in teasers, legt S-logo vast en toont geen vr op E3 2017 | Gamer.nl

Microsoft heeft verschillende teasers uitgebracht voor Project Scorpio, de nieuwe Xbox-console die op de E3 getoond wordt. Verschillende gamers hebben echter opgemerkt dat de video's verborgen berichten bevatten. Ook heeft Microsoft een S-logo vastgelegd en zal de uitgever geen vr tonen op de E3.

Zo zijn bij het reuzenrad de tekens "6>4" te vinden, die ongetwijfeld verwijzen naar de zes teraflops van de Scorpio ten opzichte van vier op de PlayStation 4 Pro. Een minder duidelijke boodschap is de code X10S101-317, dat volgens sommigen een releasedatum op 13 oktober 2017 betekent.

Daarnaast heeft Microsoft een logo vastgelegd dat overeen komt met het marketingmateriaal voor Project Scorpio. Het logo is in feite een S, met een dwarse uitsnede. Het handelsmerk valt onder "video game consoles voor gebruik met een extern scherm" en "video game-afstandsbedieningen".

Virtual Reality

Tot slot werd bekend dat Microsoft op de E3 geen vorm van virtual of mixed reality zal tonen voor de Xbox One of Project Scorpio. Tegen Polygon zegt het bedrijf:

"Onze focus is het maken van een succesvolle mixed reality-ervaring op Windows 10-pc's. We denken dat een Windows-pc het beste platform is voor mixed reality dankzij het open ecosysteem en de enorme install base . Hiermee bieden we de beste mogelijkheden voor ontwikkelaars en de meeste keuze voor consumenten."

Microsoft houdt zijn persconferentie op zondagavond 23:00 uur. Kijk hier voor het hele schema.

Media has no description
Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou