Microsoft publiceert oude brief waarin het overname Nintendo bespreekt

Microsoft publiceert oude brief waarin het overname Nintendo bespreekt

Als onderdeel van de verjaardag van Xbox heeft Microsoft een oude brief gepubliceerd waarin het een overname van Nintendo bespreekt.

Dat merkte Eurogamer vandaag op. De brief is oorspronkelijk geschreven door de het toenmalige hoofd van hardware, Rick Thompson, en gericht aan voormalig Nintendo of America-directeur Jacqualee Story. Daarin probeert Thompson een meeting met voormalig hardware-hoofd Genyo Takeda en voormalig Nintendo-directeur Hiroshi Yamauchi op te zetten.

"Geachte Jacqualee, ik waardeer het dat je de tijd neemt om een ontmoeting te regelen met Mr. Takeda en Mr. Yamauchi om een mogelijk strategisch partnerschap tussen Nintendo en Microsoft voor toekomstige platformen te bespreken", schrijft Thompson. "Ik begrijp Takeda's zorgen over het partnerschap en ik probeer de richtlijnen te [onleesbaar]  zoals hij heeft gevraagd."

Eerder dit jaar onthulde een reportage van Bloomberg meer over de gepoogde overname van Nintendo door Microsoft in 1999. Volgens Kevin Bachus, destijds verantwoordelijk voor relaties met derden, werd Microsoft 'een uur lang uitgelachen' na de suggestie van een overname.

Bekijk hieronder de brief, die deels onleesbaar is.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vraag me af hoe dat er uit had gezien, micro die de software en online regelt voor de console en dan Nintendo met creatiteit en top games komt. Vraag was ps2 dan zo succesvol geweest we zullen het nooit weten.

0
test

@hulstpower ik denk ook dat het geen goed zou hebben gedaan voor de PS2. Wel denk ik dat het beter was geweest, want de hardware die nintendo levert de laatste paar varianten tochverg ondermaats geweest. Maar ook Nintendo merkt langzaam dat ze naar software only zullen moeten om nog lang te kunnen overleven. De komende paar jaar valt nog wel mee, maar daarna is het een heel ander verhaal.

0
test

@SuperDre klopt maar Nintendo bewijst met switch dat meest sterke hardware niet perse beter is voor verkoop. Kijk de spellen verkopen zo goed en console verkoopt ook nog steeds super.

0
test

@hulstpower Denk dat ms de nintendo ips op xbox zou uitbrengen en consoles had geschrapt. Zou wat zijn masterchief en mario op 1 platform :P gelukkig is het niet gebeurd.

0

Volgens mij is dit een gearchiveerde 1 april grap :D

0
test

@ProZ4c nee Nintendo heeft zelfs gelachen toen micro ze wou kopen, dit is al lang en breed bekend.

0

Aanbevolen voor jou