'Microsoft onthult volgend jaar virtual reality-headset' | Gamer.nl

'Microsoft onthult volgend jaar virtual reality-headset' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het product van Microsoft zou in juni tijdens gamebeurs E3 voor het eerst getoond worden en moet volgend jaar ook in ma aproductie gaan. De hardware-afdeling van Microsoft die ook de Surface-tablets ontwikkelde zou verantwoordelijk zijn voor de bril. 

Sony werkt al aan een eigen virtual reality-bril met de naam Project Morpheus, Samsung heeft de Gear VR onlangs op de markt gebracht en Facebook nam dit jaar Oculus VR over, het bedrijf achter de bekende Oculus Rift-bril. Met dergelijke brillen of headsets kunnen gebruikers zich in een virtuele wereld wanen. De bril toont bijvoorbeeld een gamewereld die de gebruiker kan bekijken door zijn hoofd te bewegen. 

Microsoft werkt ondertu en ook nog aan het geheimzinnige Fortaleza-project. Onder die naam wordt een soort Google Gla ontwikkeld met Kinect-beweging ensoren erin verwerkt. Wanneer dat product klaar is voor een lancering is volgens Digitimes nog niet bekend.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou