Microsoft onthult cijfers en toekomst Xbox Live | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In een conferentie in Brighton, Engeland, heeft Microsoft delaatste mooie cijfers over Xbox Live bekend gemaakt. Het bedrijf is erg trotsdat 60% van de mensen met een Xbox 360 ook daadwerkelijk op Xbox Live te vindenis. Bij de originele Xbox was dit nog maar 10%. Niet zo heel gek, aangezien jebij de originele Xbox een abonnement moest kopen, en bij de Xbox 360 alleen eeninternetaansluiting nodig hebt om op Xbox Live Silver te komen.

Microsoft hoopt dat het netwerk nog meer zal groeien, en wilin 2007 zes miljoen Xbox Live accounts online hebben. Voornamelijk het succes Marketplaceen Xbox Live Arcade moet meer mensen aanzetten om Xbox Live te gaan gebruiken.Marketplace wordt op dit moment door 75% van de Xbox Livers gebruikt en heeftvoor meer dan 30 miljoen downloads gezorgd.

De laatste update voor Marketplace maakte het mogelijk ommeerdere items tegelijk en in de achtergrond te downloaden. In de toekomst wilMicrosoft Marketplace helemaal integreren in de games, zodat je die niet hoeftte verlaten om het spel uit te breiden met nieuwe content.

Verder is voor de toekomst van Xbox Live het nieuwe LiveAnywhere heel belangrijk, omdat het netwerk daarmee gebruikt kan worden doorXbox 360, Windows Vista PC’s en mobiele gebruikers. Het eerste Live Anywherespel komt begin 2007 uit en heet Crackdown. Meer spellen die het netwerkgebruiken zijn er nog niet, maar Microsoft belooft later in 2007 meer spellenaan te bieden met onder andere third party titels.

Microsoft heeft door dat ook Sony druk bezig is met zijnonline dienst voor de Playstation 3, en met die adem in de nek strooit degigant maar al te graag met mooie cijfers. Wat echter voor de Xbox 360belangrijk is, is dat ze met nieuwe dingen komen om het systeem te blijvenverbeteren en dat gaat gelukkig ook gebeuren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou