Microsoft noemt de games met smart delivery voor Xbox Series X

Microsoft noemt de games met smart delivery voor Xbox Series X

Microsoft heeft een lijst uitgegeven met de Xbox One-games die tot nu toe smart delivery op Xbox Series X ondersteunen.

Onder smart delivery vallen Xbox One-games die wanneer gekocht ook meteen gedownload kunnen worden via Xbox Series X zodra de next-gen console uit is. Het gaat om de volgende games:

  • Halo Infinite

  • Cyberpunk 2077

  • Assassin’s Creed Valhalla

  • Destiny 2

  • DiRT 5

  • Scarlet Nexus

  • Chorus

  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

  • Yakuza: Like a Dragon

  • The Ascent

  • Call of the Sea

  • Gears 5

  • Second Extinction

  • Metal: Hellslinger

Daarbij laat Microsoft weten dat alle spellen van Xbox Game Studios met smart delivery in het achterhoofd worden ontwikkeld. "De technologie is voor alle ontwikkelaars beschikbaar", zo valt in de blogpost te lezen. "Wanneer je de Xbox One-versie van een game die ondersteund wordt koopt, ontvang je de beste versie voor die console. Als je aan de volgende generatie begint en een Xbox Series X koopt, ontvang je automatisch de Series X-versie van de game zonder additionele kosten en zodra hij beschikbaar komt."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit is toch wel een prima servies van Microsoft. Zo zullen gamers de console kopen en meteen met net gen games aan de gang kunnen, ook al zijn het games die ze al wel gespeeld hebben. Ik hoop alleen dat dit voor retailers niet een al te grote strop op gaat leveren.

0

@Jumpman Het schijnt dat het coden van games voor de Xbox erg simpel is. Je maakt de game en alle assets dan op de hoogste grafische mogelijkheid (X Series) en downscaled het dan voor de XB1X of XB1. Je hoeft dus niet 2x te coden. https://bit.ly/2UNrYm1

0
test

@tyberium En dat zegt sony dat voor hun console het makkelijkste is ooit. Ik denk dat xbox het heel goed voor elkaar heeft zie je ook met alle games die een one x update hebben gehad gears 3 ziet er zo goed uit op de one x.

0
test

@Jumpman retailers ?!?! die zijn straks denk ik niet meer nodig joh.... word steeds meer digitaal gekocht. als ik naar mezelf kijk, ik heb sinds de launch vd ps4 alles digitaal gekocht. en op pc doe ik dat al heel erg lang via de launchers... denk dat deze generatie nog wel retailers bestaan, maar de console generatie erna word het haast niet meer nodig denk ik... wat denk jij Jumpman ?

0
test

@DigitalHeekie ben deze gen al volledig digitaal gegaan.. Ben alleen benieuwd hoe dat gaat bij de nieuwe consoles aangezien ik nu 4TB aan games heb die ik van een externe hdd kan draaien.. Dat is dus op de nieuwe gen niet meer mogelijk (met de nieuwste games), dus ben ik bang dat de hdd's in beide consoles wat klein zijn en je veel heen en weer gaat installeren.. Maar goed; allicht valt het mee. Maar denk dat de keuzes voor wat je op dat moment speelt iets geringer gaan worden. Maar dat zal wel loslopen. On-topic. Wel goud dat je games kan meenemen. Dan heb je direct een kickstart op het nieuwe beest.

0
test

@DigitalHeekie retailers zullen altijd wel nodig blijven maar het worden er wel steeds minder. Waar je een paar jaar geleden nog games kon kopen bij eplaza, Bart Smit, Intertoys, V&D, free record shop, gamemania Vobis en dixons Zijn er uit dat rijtje nog maar erg weinig van over. Ik weet nog hoe de ps3 launch bij mij in de winkel verliep. Je investeerd in een hele hoop hardware met nauwelijks marge en de software met enige marge werd nauwelijks aangeraakt. Gemiddeld 1,5 game per verkochte console als ik me niet vergis. Maar mensen zullen altijd wel speciaalzaken willen blijven bezoeken zolang ze bestaan dus er is wel degelijk een bestaansrecht voor ze. Maar die zullen in de toekomst hoofdzakelijk uit kleine ketens of solo winkels bestaan.

0
test

@Jumpman Zeker een prima service! Zou ook gaaf zijn als je savegame dan ook overdraagbaar is, of ben ik nu weer teveel aan het dromen? Hoelang zouden ze smart delivery ondersteunen denken jullie?

0

@Bteqq uit het bron artikel: "As was the case with our current backwards compatible titles, you won’t have to worry about losing any progress either. Thanks to our commitment to compatibility across generations, you can be assured that when you purchase a game on Xbox One today, your game library, progression and entire gaming legacy moves forward with you if you jump into the next generation with Xbox Series X. "

0
test

Wat betreft digital snap ik het niet helemaal. in 2013 schreeuwde hele gamende wereld moord en brand toen Microsoft sprak van een systeem waarbij je de disc kocht, en met een code kon koppelen aan je Xbox One. Dit systeem was feitelijk zoals Steam ook werkt. Sony maakte hier handig gebruik van en stak er maar al te graag de draak mee (en terecht). Nu komt Sony met een digital only console, een een groot deel omarmt dit ineens... Dan lees ik hier ook reacties van mensen dat ze al lang digital zijn, en vraag ik me af.. waarom? Digital via de PS store is, zeker als het over pre-orders hebt, en de eerste 5 maanden na launch, veel duurder dan fysiek, en dat ontbreek je ook nog de optie om de game uberhauot te retourneren/uit te lenen of door te verkopen. Op PC kunnen we er al jaren wegens DRM niet meer omheen (tenzij je CD Projekt Red bent), maar waarom zou een consument zich vrijwillig de beperking opleggen ten koste van alles? Een PSN sale is leuk om als argument te noemen, maar vaak zijn de games die daar beschikbaar zijn, in de winkels vaak al beter geprijsd of fysiek ook in dezelfde sale. Sony maakt echter via die kanalen (nu ook met The Last of US Part II) alleen maar reclame voor hun digital deluxe versie, dus als consument wordt je ook een beetje eenzijdig geinformeerd.

0
test

@Krytuun die paar eurootjes meer dat ze kosten wil ik best betalen. het gemak dat je niet de deur uithoeft om een disc te halen, of dat je een dag moet wachten op bol.com omdat dan de geleverd word... dan betaal ik maar iets meer... maar het gemak vanaf de bank een spel kopen en spelen is zo relaxt. ps: ik was niet diegene die aant zeuren toen was toen het werd gemeld dat het allen digitaal werd. heb dat ook nooit zo begrepen van de gamewereld dat veel gamers klaagten toen met de vorige launch consoles

0
test

@DigitalHeekie Ik spreek zeker niemand persoonlijk aan, maar het feit blijft dat het wel degelijk een grote issue was bij veel: https://www.theguardian.com/technology/2013/jun/19/xbox-one-drm-second-hand-restrictions-abandoned Ik snap het thuis aanschaffen en relaxt wel, maar dat is dan ook het enige voordeel, ik vind het persoonlijk geen meerwaarde hebben.

0

@Krytuun ik ben het helemaal met je eens dat het eigenlijk een beetje gek is dat mensen er nu ineens OK mee zijn. Het was echter niet zo slim om dat bij de presentatie van de nieuwe console allemaal bekend te maken. Er wordt door fans van de andere console heel.goed gekeken naar die presentatie en alles wat gek is wordt uitvergroot, opgeblazen en bekritiseerd. Neem bijvoorbeeld de controller van de Xbox destijds die zou veel te klein zijn, iedereen had hem al in zijn handen gehad (wat helemaal niet kon) en vond het een klote controller. Je ziet dat ze dat deze keer anders doen, die veranderingen zijn heel geleidelijk gebracht en even benoemd in een interview als mogelijke verandering om mensen eraan laten wennen of te bepalen wat mensen ervan vinden. En dan retailers die hebben veel teveel macht in dit verhaal en een manier om de prijs laag te houden is cut out the middle man. Het is inderdaad zo dat die prijs wel lang hoog blijft aangezien er straks maar één aanbieder is op een platform en die kan de prijs bepalen. Voor het gemak wil ik echter best betalen. Ik hoef geen pre order, hoef niet te wachten tot ie geleverd wordt, ik hoef geen schijfje erin te doen die kan beschadigen. En als ie op game pass komt betaal ik helemaal weinig

0

Aanbevolen voor jou