Microsoft koopt moederbedrijf Bethesda voor 7,5 miljard dollar

Microsoft koopt moederbedrijf Bethesda voor 7,5 miljard dollar

Microsoft neemt Zenimax Media over, het moederbedrijf van Bethesda. Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten op href="https://news.xbox.com/en-us/2020/09/21/welcoming-bethesda-to-the-xbox-family/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Xbox News Wire</a>.

Met de overname komen franchises als Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Quake in handen van Microsoft. Microsoft zegt dat alle 'iconische Bethesda-franchises' worden toegevoegd aan Xbox Game Pass voor console en pc.

Spencer geeft ook aan dat de huidige projecten van Bethesda, zoals het aankomende Starfield en 'onaangekondigde games, worden voortgezet met de 'middelen' van Microsoft.

Het nieuwsbericht geeft niet aan in hoeverre Bethesda's titels exclusief worden voor Xbox-platformen. Vermoedelijk blijven in ieder geval de aangekondigde multiplatformgames ook in ontwikkeling voor Sony's platformen.

Microsoft betaalde 7,5 miljard dollar voor de overname en heeft nu 23 ontwikkelstudio's in bezit. Ook is Xbox Game Pass de 15 miljoen abonnees gepasseerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen Warner en bungie maar Bethesda goeie slimme deal voor ze. En je hebt meteen goeie studios die kunnen helpen met een fabel of halo games. Vooral doom eternal wat een goeie game is dat.

0
test

Nou kom maar op met die nieuwe Commander Keen!

0

Aanbevolen voor jou