Microsoft koopt Activision Blizzard op

Microsoft koopt Activision Blizzard op

Microsoft gaat Activision Blizzard overnemen.

Dat heeft Microsoft aangekondigd. Er zou 68,7 miljard dollar met de deal gemoeid gaan, de duurste aankoop binnen de game-industrie ooit. Duidelijk is dat de deal op dit moment nog niet volledig rond is - dat zou in 2023 pas gebeuren. Tot die tijd blijven beide bedrijven afzonderlijk van elkaar opereren. Het plan is om wanneer de deal rond is zoveel mogelijk Activision Blizzard-games aan te bieden via Xbox Game Pass.

Activision Blizzard ligt sinds vorig jaar onder vuur vanwege aanhoudend giftig en seksueel intimiderend gedrag op de werkvloer. Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick zou volgens reportages jarenlang hebben geweten van de situatie en onvoldoende hebben gedaan om de situatie te veranderen. Kotick blijft tot de overname aangesteld als CEO - wat daarna gebeurt is minder duidelijk. The Wall Street Journal zegt te hebben vernomen dat hij na de overname vertrekt.

Xbox-hoofd Phil Spencer gaf eind vorig jaar aan de werkrelatie met Activision Blizzard te evalueren. Mogelijk hintte de topman toen al naar de aankoop.

Activision Blizzard is de eigenaar van enkele van de grootste franchises in de game-industrie, waaronder Call of Duty, Candy Crush, Tony Hawk's Pro Skater, Diablo, Overwatch, Warcraft, Spyro en Crash Bandicoot. Onder het bedrijf vallen studio's als Activision, Blizzard, High Moon Studios, Infinity Ward, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch en King.

Microsoft heeft de afgelopen jaren diverse andere gamebedrijven opgekocht, waaronder Minecraft-maker Mojang, Obsidian en het moederbedrijf van Bethesda.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

World domination

0
test

HO-LY SHIIIIIIIIT. Weet niet zo goed wat ik hier van moet denken. Het kan niet veel slechter dan het was natuurlijk, maar het is ook wel een beetje triest ofzo om te zien dat al die grote zelfstandige bedrijven worden opgekocht. Zolang het in het belang van de gamer is ben ik helemaal voor, en daar lijkt het gelukkig wel op.

0

@The_Stifmeister Precies! HOLY SHIT. Call of Duty op GamePass?? Weer een megaklap voor Sony na Bethesda.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@The_Stifmeister Activision Blizzard was allang niet echt meer een zelfstandig bedrijf te noemen denk ik

0
test

@Ziminar Nee precies, dat bedoel ik ook. Denk voor Activision Blizzard alleen maar goed deze move.

0
test

@The_Stifmeister nou belang is er zeker. Game Pass word alleen maar beter en beter zo. Dus als Xbox of PC gamer met het abonnement is het geweldig. Ben zelf wat ouder en ik koop geen games van 60 a 70 euro meer. Ik ben wel content met wat er op gamepass staat en komt. En als er een keer een aanbieding is van game die ik graag wil spelen koop ik hem. Zelf heel erg blij met Xbox al jaren sinds ik ben overgestapt van PS3.

0

Aanbevolen voor jou