Microsoft kijkt naar streamen van pc naar Xbox One | Gamer.nl

Microsoft kijkt naar streamen van pc naar Xbox One | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Microsoft kondigde al aan dat het mogelijk wordt om games van de Xbox One naar Windows 10-pc's en -tablets te streamen. Op de vraag of andersom ook een optie is, zei Phil Spencer: "Ik kan alleen zeggen dat het iets is waar we goed naar kijken."Hij voegt toe dat Microsoft's visie is om spelers hun games waar dan ook te laten spelen.

Spencer meldt ook dat de feature nog in de ontwikkelingsagenda verwerkt zou moeten worden. "We moeten nog kijken waar we het in het tijd chema zouden pa en." Hij laat ook weten dat het streamen van pc naar Xbox One net zo gebruiksvriendelijk zou moeten worden als andersom.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou