'Microsoft is van plan Japanse studio's te kopen'

'Microsoft is van plan Japanse studio's te kopen'

Microsoft zou van plan zijn diverse Japanse ontwikkelaars over te nemen.

Dat blijkt uit een nieuwe reportage van Bloomberg. Microsoft zou met diverse Japanse studio's praten over een mogelijke overname, al worden op dit moment geen namen van studio's genoemd. Het zou om studio's "groot en klein" gaan. Volgens geruchten zou Koei Tecmo een van de kanshebbers zijn, maar dit is nog niet bevestigd.

Analist Hideki Yasuda meldt in het artikel dat dit geen toeval is. "Sony's aandacht ligt elders (dan in Japan) en fans beginnen dat te merken." Sony zou steeds meer de nadruk op het Westen leggen. Dit zou al tijdens de PlayStation 4-generatie het geval zijn geweest en aankomende generatie nog duidelijker worden. Microsoft daarentegen heeft nog maar weinig Japanse consumenten weten te overtuigen onderdeel te worden van het Xbox-ecosysteem.

Microsoft heeft de afgelopen jaren wel meer studio's overgenomen. Het meest recente voorbeeld is ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda - hoewel die deal nog niet compleet rond is. Eerder kocht Microsoft onder andere Minecraft-ontwikkelaar Mojang en Double Fine op.

De nieuwe spelcomputers van Microsoft, Xbox Series X en Xbox Series S, zijn vanaf morgen verkrijgbaar.

Xbox Series X en S

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi laat ze konami kopen :D

0
test

If you can't beat them, then buy them.

0

Aanbevolen voor jou