Microsoft geeft Indie-games hun oude plek terug | Gamer.nl

Microsoft geeft Indie-games hun oude plek terug | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het verplaatsen van de Indie Games kon rekenen op veel kritiek van de onafhankelijke ontwikkelaars. Zij waren bang dat hun titels daardoor in een verdomhoekje terecht zouden komen. Eerder gaf Microsoft nog aan dat het onafhankelijke ontwikkelaars juist zou helpen om hun games meer onder de aandacht te brengen. Binnen het Specialty Shops-tabblad zouden de Indie-games naast de winkel voor de Avatars komen te staan, die tot nu toe al 290 miljoen keer zijn aangepast door Xbox 360-gebruikers. Waarom het bedrijf desondanks toch besloten heeft om de besli ing terug te draaien is niet bekend.

Het Xbox Live Indie Games-kanaal is niet voor Nederlandse Xbox 360-gebruikers beschikbaar. In het kanaal kunnen onafhankelijke ontwikkelaars hun titels aanbieden. Deze games mogen van Microsoft niet groter dan 150 megabyte zijn en kosten 80, 240 of 400 punten, afhankelijk van hoeveel schijfruimte zij innemen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou