Microsoft: 'Game Pass-leden spelen vaker met vrienden en familie dan niet-leden'

Microsoft: 'Game Pass-leden spelen vaker met vrienden en familie dan niet-leden'

Xbox Game Pass-leden spelen vaker samen met vrienden en familie dan niet-leden. Dat onthult Microsoft op basis van een href="https://news.xbox.com/en-us/2021/05/10/xbox-game-pass-helps-european-gamers-stay-connected/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">onderzoek </a>onder 14.000 Europese gebruikers.

Volgens het onderzoek speelt 77 procent van de leden gemiddeld één keer per week games met vrienden, ten opzichte van 60 procent van de niet-leden. Ook spelen leden vaker met familie dan niet-leden: 59 procent ten opzichte van 41 procent.

Verder blijkt dat 76 procent van de onderzochte Europese spelers minstens één keer per week een game speelt uit de Game Pass-bibliotheek, en 68 procent van de Europese Xbox-spelers een abonnement op een gamedienst (Game Pass of een andere dienst) heeft.

De meest populaire genres in Europa zijn action-adventure, first-person shooter en sport- en racegames.

Momenteel heeft Xbox Game Pass wereldwijd 23 miljoen gebruikers.

Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik speel af en toe met me zoon en vaak met een maatje van me maar dat was ook voor gamepass.

0
test

En wat willen ze hier mee zeggen dan ? Neem nu gamepass, dan speel je meer met familie en vrienden? :)

0

@ali3n8tor Voor Microsoft is het interessant om te weten hoe ons game gedrag veranderd voor gamepass. Hier kunnen ze dan op in spelen bij de ontwikkeling van nieuwe games. Wat nu dus opvalt is dat met alle "gratis" games tot onze beschikking we eerder geneigd zijn een game te downloaden voor couch co-op. Games waar we anders niet voor betaald zouden hebben (waarschijnlijk omdat we het enkel spelen als vrienden op bezoek zijn). Kans is dus groot dat dit inzicht zal leiden tot meer co-op games and modes in Xbox games.

0

Aanbevolen voor jou