Hydrophobia werd in oktober vorig jaar aangekondigd als een game die in episodes zou worden uitgebracht. Er bestaat nu echter enige onzekerheid over of de game nog wel het episodische formaat heeft, aangezien het nieuwste persbericht geen melding meer maakt van episodes. Ook is er nog geen release datum voor de game aangekondigd.

Hydrophobia

Hydrophobia vindt plaats in een fictieve nabije toekomst waar de wereld overbevolkt is. De rijken zijn naar een schip genaamd 'Queen of the World' gevlucht, waar ze een oplossing voor de overbevolkte planeet proberen te verzinnen. Het schip wordt aangevallen door terroristen en de speler bevindt zich in het midden van de actie. Doel is om achter de reden van de aanval te komen en te ontsnappen uit het zinkende schip.

HydroEngine

De game maakt gebruik van de speciale 'HydroEngine', die in 2007 werd geïntroduceerd door de ontwikkelaar. Deze engine zorgt ervoor dat het water in de game er realistisch uitziet. Ook vervult het water een sleutelrol in de actie en puzzel stukken in de game.