Microsoft gaat in de toekomst geen cijfers van verkochte consoles delen

Microsoft gaat in de toekomst geen cijfers van verkochte consoles delen

Microsoft deelt al een tijdje geen cijfers meer van verkochte consoles, en het bedrijf is niet van plan dat in de toekomst opeens wel te gaan doen.

Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten in een interview met The Guardian. "Ik weet dat het manipulatief klinkt en daar verontschuldig ik mij voor, maar ik wil niet dat mijn team zich op (consoleverkoop) richt... daar blijf ik mij aan houden. We laten publiekelijk spelersaantallen weten. Ik wil dat we daar door gedreven worden, niet door hoeveel individuele stukjes plastic we verkopen."

Hij vervolgt: "In het afgelopen jaar kondigden Google en Amazon en nu ook Facebook aan dat ze in onze game-industrie komen. Met hen concurreren heeft niets te maken met hoeveel exemplaren ik van de Xbox Series X heb verkocht. Google gaat nooit vertellen hoeveel Chromecast Pros ze hebben verkocht. Ze gaan praten over hoeveel spelers ze hebben."

De keuze om geen cijfers van verkochte consoles te delen, werd tijdens de Xbox One-generatie gemaakt. Veel gamers gingen er toen van uit dat Microsoft dit had besloten omdat het achterliep op de concurrentie, maar ook als de Xbox Series X en S goed verkopen, lijkt het bedrijf dus geen verkoopcijfers te delen. In plaats daarvan legt Microsoft de focus op hoeveel spelers per game en Game Pass-abonnees ze hebben.

Eerder vandaag kondigde Microsoft aan dat de Series X en Series S de grootste lancering ooit in de geschiedenis van Xbox omvatten. Daar werden ook geen cijfers bij genoemd.

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wie weet is het in current gen andersom en gaat xbox aan kop, gamepass trekt genoeg gamers over de streep exclusives ofniet. Maar goed ik wacht rustig af tot sony met iets komt wat erop lijkt als games als God of War of de nieuwe Horizon Zero Dawn daarop bijv op komen is het een must.

0
test

Ik vind het wel jammer, altijd wel geïnteresseerd in zulke cijfertjes, gelukkig hebben we nog wel het aantal Gamepass abonnees.

0

Aanbevolen voor jou