Microsoft: 'E3 is een console-show' | Gamer.nl

Microsoft: 'E3 is een console-show' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"E3 is een retail-show, het is een console-show, dus het voelde niet als de juiste plaats om over Windows te praten, maar Windows en games op Windows zijn kritisch voor het succes van Microsoft."

Spencer legt uit: "In veel opzichten is gaming op Windows nooit gezonder geweest, zeker wanneer je ziet dat de grootste van de grootste franchises, League of Legends en World of Tanks, vrijwel alles wat we doen op de console nietszeggend maakt als het gaat om gebruikers en het verdienmodel."

Toch had het volgens Spencer geen zin om over Windows te beginnen. "Voor ons is de E3 een console-show en een Xbox-show, en voor ons bij Microsoft is Xbox ons gaming-merk, en dat is hetgene dat een arena als deze kan vullen, miljoenen mensen naar ons kan laten kijken op tv."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou