Microsoft draait prijsverhoging Xbox Live Gold terug

Microsoft draait prijsverhoging Xbox Live Gold terug

Microsoft heeft de gisteren aangekondigde prijsverhoging voor Xbox Live Gold weer teruggedraaid.

Gisteren kondigde Microsoft aan dat het lidmaatschap voor één maand Xbox Live Gold met 1 dollar werd verhoogd en het lidmaatschap voor drie maanden met 5 dollar. Xbox Live Gold is nodig om spellen op Xbox-consoles online te kunnen spelen.

Na kritiek van fans - onder andere om het feit dat er een prijsverhoging plaatsvindt tijdens een pandemie en globale financiële crisis - heeft Microsoft besloten de prijsverhoging weer terug te draaien.

Daarnaast is er voortaan geen Xbox Live Gold-abonnement meer nodig om free-to-play-games zoals Fortnite online te kunnen spelen. Voorheen moesten mensen een Gold-abonnement afsluiten om populaire spellen als Fortnite online te kunnen spelen op Xbox-systemen. Dat betekent ook dat de multiplayermodus van het aankomende Halo Infinite, dat free-to-play wordt, geen Xbox Live Gold vereist.

Gold

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een overwinning voor de consument. Smerige dickmove om tijdens de pandemie de prijzen gewoon te verdubbelen en geeft maar weer eens aan hoe out of touch ms is met de gamerbase en gewoon geld eruit wil zuigen. Wie bij ms dacht dat dit een goeie move was moet ontslagen worden en phil spencer is een l*l eerste klas met zijn excuses en "we hadden geen idee, sorry" nep excuses

0
test

@ali3n8tor en prijs van games verhogen tijdens pandemie is geen dick move met 10 euro.

0
test

@hulstpower dat is net zo kwalijk maar gelukkig zijn er genoeg retailers die nog wel onder sony's advies prijs zitten, of je wacht een week , maand en de games zijn goedkoper. Maar tegenwoordig heeft iedereen FOMO en moet alles dag 1 in huis zijn. Als ik een bedrijf was zou ik het waarschijnlijk zelf ook uitmelken, totdat ze met hooivorken voor mijn huis staan.

0
test

@ali3n8tor blah blah blah blah blah.

0
test

Kom op het maakt niet uit of het Microsoft, Sony of Nintendo is. Ze zijn allemaal uit op geld, Donkey Kong: Tropical Freeze kost nog steeds €54,99 en dat is een Wii U remake.

0
test

@TommyVercetti je zou haast denken dat het bedrijven zijn...

0

@TommyVercetti DK country is sws te uitgemolken liever een DK64 of Ocarina/Majoras mask remake maar dat snapt Nintendo niet.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou