Microsoft: 'Cloud-gaming gaat consoles ooit vervangen' | Gamer.nl

Microsoft: 'Cloud-gaming gaat consoles ooit vervangen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"En niet alleen voor games", aldus Spencer. "Als iedereen de Champions League-finale in HD via internet wil bekijken, kan het internet dat niet aan. En dat is alleen maar een voetbalwedstrijd. Games zijn interactief en dus moet er data heen en weer gestuurd worden. Er zijn nog zoveel problemen met de hedendaagse bandbreedte."

"Ik geloof dat we uiteindelijk op een punt belanden waar er cloud-distributie is van alle content en Microsoft zal hier zeker onderdeel van zijn", vervolgt Spencer. Hij denkt niet dat dit al bij de volgende generatie consoles het geval zal zijn: "We gaan nog steeds machines verkopen die bij mensen thuis aan de televisie aangesloten worden, waarop ze hun AAA-games  spelen. En dat blijft voorlopig wel zo, denk ik."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou