'Metroid Prime Trilogy voor Switch is onwaarschijnlijk'

'Metroid Prime Trilogy voor Switch is onwaarschijnlijk'

Een voormalige werknemer van Metroid-ontwikkelaar Retro Studios ziet een heruitgave van Metroid Prime Trilogy niet snel gebeuren.

Michael Wikan, de voormalige lead designer van de drie Metroid Prime-games, liet dat op Facebook weten. "Ik ben skeptisch dat het gaat gebeuren. Het was rechtdoorzee om (Metroid Prime 1 en 2) met bewegingsgevoelige besturing uit te rusten, maar om Metroid Prime 3 met normale besturing uit te rusten zou een enorme taak zijn."

Dat is niet het enige probleem waar ontwikkelaars op zouden stuiten. "Het grootste probleem is dat Retro Studios geen functionele editor tool meer heeft die met de Prime-codebasis werkt, dus alles moet hard-gecodeerd worden."

Er gaan al enkele jaren geruchten over een heruitgave van Metroid Prime Trilogy op de Nintendo Switch, maar vooralsnog heeft Nintendo de collectie nooit officieel aangekondigd. Daarbij moet gezegd worden dat Wikan niet meer bij Retro Studios werkzaam is en dus waarschijnlijk geen zicht heeft op waar men intern aan werkt.

Wel werd Metroid Prime 4 enkele jaren geleden officieel aangekondigd. De ontwikkeling van de game werd in begin 2019 echter geschrapt en opnieuw opgestart bij Retro Studios. Het is niet bekend wanneer het langverwachte vierde deel uitkomt.

Metroid Prime

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen Metroid nee het word gewoon weggemoffeld en is niet meer nodig.. We richten ons op een jonger publiek met spellen zoals Splatoon 3, Mario, Zelda (allemaal geweldig leuke spellen) maar ik denk dat ze toch wat meer richten op wat nu populair is en Metroid past daar niet meer bij?. En ik verwacht ook op de komende E3 helemaal niks van deze nieuwe of oude Metroid en dat is gewoon klote zooi.

0
test

@Baroness metroid past prima in nu. Vind dat de switch een grote adventure shooter mist.

0
test

@hulstpower Ja helemaal mee eens ik wacht er al zo lang op en ik ben niet de enigste..

0
test

Raar dat iemand dit zegt. Er zijn meerdere games die motion controls hadden die nu in normale controls gaan komen. Zoals skyward sword. Is dat dan ook niet logisch zoals deze man meld? Of is dit gewoon omdat hij vind dat het niet moet. Dat is een andere gedachte. En de bron code? Waarop wordt prime 4 dan gebouwd? Volledig nieuw? Dan is de kans dat het geen prime wordt groter. En dat het eerder een nieuwe reeks zal voelen. Ik zou verwachten dat ze daarom mp4 net wel op dezelfde basis gebouwd wordt. Komt nog extra bij dat nu net bij prime 3 ik het gevoel had dat motion controls in de game geforceerd waren. Dat het gewoon als normale controller bedoelt was maar snel voor het succes van de Wii er motion controls in is geflanst. Ik vind het altijd een beetje off voelen ondanks dat het wel goed werkte. Dus gewoon normal controls erin doen, zal zonder al teveel problemen best werken met die game. Met Zelda skyward sword gaat het toch ook lukken. Andersom is ook gedaan met games als Resident Evil 4. Die had gewone controls en is destijds Wii editie met motion uitgebracht. Dus volgens deze man zou het die weg wel lukken en andersom niet. Klinkt als een Lamé excuse. Maar deze kerel werkt er vast niet meer want hij bevestig ook niet dat het niet komt maar enkel dat hij niet zou zien hoe ze dat kunnen. Hopelijk is retro wat meer slagvaardig. En smeulende geruchten ontstaan soms ook bij kleine vuurtjes.

0

Aanbevolen voor jou