Metacritic neemt user reviews op de schop

Metacritic neemt user reviews op de schop

Vergaarsite Metacritic heeft zijn user reviews op de schop genomen.

Dit nadat veel populaire games - waaronder het pas uitgekomen The Last of Us: Part 2 - door bezoekers van de website extreem slechte cijfers zijn toebedeeld. Hoewel Metacritic vooral bedoeld is om cijfers van verschillende publicaties te verzamelen, wordt er een apart gemiddeld cijfer gegeven gebaseerd op user reviews.

Door de verandering kunnen bezoekers pas 36 uur nadat een game is gelanceerd een user review op de website achterlaten. Hoewel dit mogelijk niet de zogenaamde 'reviewbombs' oplost, moet dit mogelijk meer tijd bieden om zo de meest nutteloze user reviews weg te filteren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar dan filter je nog steeds niet de 'reviews' van mensen die de game niet hebben gespeeld of de gamesites die te positief zijn (en dat zeggen ze dus ook). Ik denk dat dat ook nooit zal lukken en een review subjectief is, maar ergens vind ik het wel goed dat dit veranderd.

0
test

Goede idee. Alleen denk ik dat het anders gaat werken. De negatieve reviews waren echt niet bedoeld om de game moedwillig schade aan te richten, maar gewoon meningen van users. Daarna is het cijfer nog flink "opgekrikt" door users die alleen deze game gereviewed hebben en strak een "10" hebben gegeven. Zou me niks verbazen dat dit vanuit Naughty Dog aangezet is. Is gewoon erg raar. Ook begrijpelijk. Is enorm veel geld mee gemoeid en ze hebben toch ook enorm hun nek uitgestoken. Mijn idee zou zijn: laat een user cijfer pas meetellen als de user al een aantal (bijvoorbeeld 5) cijfers voor andere games/films etc heeft gegeven. Wat meer gewicht aan het cijfer.

0

Aanbevolen voor jou