Hoewel Amazon de titel na korte tijd weer van zijn website had verwijderd, mogelijk op aandringen van uitgever Activision, had onder andere het Franse Gameblog.fr het nieuws over de plaatsing al op zijn site geplaatst. De blog zegt benaderd te zijn door Activision om het nieuws te verwijderen, maar weigert dit.

Ook het Franse Jeuxvideo had geschreven over de vermelding van Black Ops 2 op Amazon.fr, die site heeft het nieuws inmiddels wel verwijderd. Dat Activision aan gamesites vraagt het nieuws over Black Ops 2te verwijderen, is een aanwijzing dat de berichtgeving juist is.

Afgelopen weekend is de gametitel ook opgedoken op het LinkedIn-profiel van een werknemer bij art-studio Nerve Software. Dit bedrijf heeft eerder gewerkt in opdracht van Call of Duty-ontwikkelaar Treyarch voor James Bond: Quantum of Solace en Call of Duty: Black Ops.

Zwarte lijst

Redacteurs van Gameblog.fr zeggen door Activision op een zogenaamde zwarte lijst te zijn gezet toen ze weigerden het bericht over Black Ops 2 te verwijderen van hun website. Een uitnodiging voor een aankomend media-evenement zou zijn ingetrokken, evenals advertentiecampagnes. Bovendien zou de blog geen review-exemplaren van games meer ontvangen.

Volgens Activision klopt deze berichtgeving niet: "Activision zet geen journalisten op een zwarte lijst. Wij denken dat het een misverstand betreft en werken aan een oplossing", zo luidt het statement van de uitgever tegenover Joystiq, dat navraag deed naar de situatie.