De twee Evolution-games die verschenen op de Dreamcast waren commercieel gezien een aardig succes, door de kleine hoeveelheid RPG's op de Dreamcast. Eigenlijk weet ik zo gauw alleen Skies of Arcadia te bedenken.

Ubi Soft en Sting kondigden enige tijd geleden al aan dat de serie verder zou gaan op de Nintendo GameCube, en vandaag wist Gamespot VG wat nieuwe info en twee nieuwe screens los te peuteren.

In Evolution Worlds kun je spelen met de karakters die je eerder zag in de Dreamcast versie zag, zoals Linear en Gre. Deze karakters lopen nog steeds door een turn-based RPG omgeving. In deze omgeving zullen ze er vrolijk op los babbelen; de game maakt volop gebruik van spraak. Daarnaast zullen de graphics van de game enigszins verbeterd worden ten opzichte van de Dreamcast versie. Evolution Worlds op de GameCube

Volgens de berichten is ontwikkelaar Sting in de 'fine-tune' fase aanbeland, en zijn het eigenlijk alleen nog de puntjes die op de i moeten worden gezet. Ondanks dat zal de game pas in het derde kwart van 2002 in Amerika verschijnen, als Europeaan zal je hem waarschijnlijk rond diezelfde tijd kunnen verwachten.