Het aantal spelers is gemeten over alle drie de platformen waarop de game uitgegeven is, Playstation 3, Xbox 360 en PC. De meeste spelers hebben de game gespeeld op Xbox 360, op de voet gevolgd door PlayStation 3, vertelt Bowling. Dat Modern Warfare 2 een verkoopsucces was, bleek al toen het in de eerste week na release de titel van snelstverkopende game ooit overnam van Grand Theft Auto IV. Begin dit jaar liet uitgever Activision weten dat de game meer dan een miljard dollar heeft opgeleverd.

In de lijst met populairste Xbox Live-titels die Microsoft regelmatig vrijgeeft staat de game al sinds de release in november vorig jaar op de eerste plek. De twee delen daarvoor, Call of Duty: World at War (2008) en de eerste Modern Warfare (2007) staan op respectievelijk de derde en vijfde plaats in de meest recente lijst. De Call of Duty-games blijven lang populair door de veelgeprezen multiplayermodus, waarvoor dit jaar nog een aantal nieuwe maps uitkomen. Volgens Bowling kunnen de fans hierover deze week meer informatie verwachten.

Ophef

Onlangs is er veel ophef ontstaan rondom de studio achter de Call of Duty-serie. Een week geleden werden de twee oprichters van de studio, Vince Zampella en Jason West, op straat gezet door Activision. De reden hiervoor is volgens de uitgever dat de studiohoofden contractbreuk hebben gepleegd door onderhandelingen aan te gaan met concurrent Electronic Arts. Zampella en West hebben nu Activision aangeklaagd, omdat de uitgever beloofde royalties niet zou hebben betaald en omdat het onrechtmatig de controle over het merk Call of Duty zou overnemen. Met het overnemen van de franchise kan gedoeld worden op de plannen  die Activision heeft met het Call of Duty-merk. De uitgever wil de franchise onder andere uitbreiden naar nieuwe genres.