Activision wordt aangeklaagd om contractbreuk. De groep medewerkers, in het document omschreven als “Infinity Ward Employee Group”, eist honderden miljoenen van Activision. Als compensatie voor de gevolgen van het conflict van de afgelopen tijd eisen ze 57 tot 94 miljoen euro. Ook eisen ze 57 tot 379 miljoen euro als schadevergoeding en wordt er geld geëist voor de waardedaling van de aandelengerelateerde vergoeding die de medewerkers was beloofd.

De medewerkers van Infinity Ward zouden in totaal 16 miljoen euro aan bonussen hebben ontvangen, en beweren dat ze recht hebben op nog eens 41 miljoen over 2009. Activision maakte onlangs bekend de bonus van de vertrokken medewerkers te verdelen onder de overgebleven groep. Volgens de advocaat van de Infinity Ward Employee Group, Bruce Isaacs, heeft Activision hiermee in strijd gehandeld met de contracten van de medewerkers: “Activision heeft het meeste geld achtergehouden om veel van mijn cliënten te dwingen om te blijven, sommigen tegen hun zin, zodat ze Modern Warfare 3 zouden afleveren.”

Reactie

Een woordvoerder van Activision heeft gezegd dat de uitgever alle vertrouwen heeft in de uitkomst van de rechtszaak. "Activision gelooft dat de actie niet wettelijk onderbouwd kan worden. Activision behoudt het recht om de hoeveelheid en het schema van van bonusbetalingen voor Modern Warfare 2 te bepalen en heeft altijd binnen de wettelijke grenzen gehandeld. We kijken ernaar uit om gerechtelijke bevestiging te krijgen dat onze positie klopt."