Mede-oprichter PopCap vertrekt bij EA | Gamer.nl

Mede-oprichter PopCap vertrekt bij EA | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Vechey richtte PopCap in 2000 op, samen met Brian Fiete en Jason Kapalkaop. Het bedrijf bracht een jaar later zijn eerste spel uit: Bejeweled. EA kocht PopCap in 2011. Een jaar daarna vielen er vijftig ontslagen, en EA kondigde aan dat PopCap zich vanaf dat moment op mobiele en free-to-play games ging richten. In maart van dit jaar vielen er weer ontslagen, hoewel niet bekend is om hoeveel het ging.

Er is geen kwaad bloed tu en Vechey en EA, Vechey schrijft dat hij trots is op zijn bedrijf en dat hij de industrie gaat mi en: "PopCaps doel is altijd geweest om mensen blij te maken door middel van games en ik geloof echt dat dat ons elke dag weer lukt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou