Digital Extremes-medewerker Emmanuel Pappas schrijft in zijn cv dat hij voor The Darkness 2 onder andere textures en rekwisieten heeft ontworpen. Het vervolg op de firstperson-shooter The Darkness werd op de Comic-Con van vorig jaar aangekondigd, maar welk bedrijf het spel zou gaan ontwikkelen werd toen niet bekendgemaakt. Wel werd de afgelopen jaren duidelijk dat Starbreeze Studios, het bedrijf achter het eerste deel, waarschijnlijk niet bij het project betrokken zou zijn. 

Digital Extremes is een bekende ontwikkelaar op het gebied van firstperson-shooters en werkte jarenlang samen met Epic Games aan de Unreal- en Unreal Tournament-spellen. Ook is het bedrijf verantwoordelijk voor de overzetting van BioShock naar de PlayStation 3 en heeft het de multiplayermodus van BioShock 2 gemaakt. Of Digital Extremes de opvolger van The Darkness helemaal voor eigen rekening neemt, of dat de studio wederom samenwerkt met een andere ontwikkelaar, is onduidelijk.

Huurmoordenaar

In het eerste deel van The Darkness kroop de speler in de huid van Jackie Estacado, een huurmoordenaar voor de maffia. Hij heeft demonische krachten geërfd en wil wraak nemen op zijn oom, die heeft geprobeerd hem na een mislukte klus om te brengen. Details over het tweede deel met betrekking tot een releasedatum en de inhoud van het spel zijn nog niet bekend.