Medal of Honor geweerd uit GameStop-winkels op legerbases | Gamer.nl

Medal of Honor geweerd uit GameStop-winkels op legerbases | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de memo schrijft GameStop: "GameStop heeft uit respect voor onze mannen en vrouwen in uniform besloten dat wij Medal of Honor niet zullen verkopen in onze winkels op Army- en Air Force-bases. [...] GameStop houdt er rekening mee dat één team in de multiplayermodus de rol op zich neemt van de Taliban." Daarnaast staat in de memo dat al het marketingmateriaal van Medal of Honor uit de betreffende winkels gehaald wordt en dat er geen reserveringen meer in behandeling genomen worden. Klanten die intere e in het spel hebben, kunnen naar de dichtstbijzijnde GameStop [die het spel wel verkoopt] gaan.

Twee kanten

Electronic Arts herhaalde eind augustus dat er voor ieder goed personage in een spel een kwaadaardig personage moet zijn. "De nieuwe Medal of Honor reflecteert slechts het feit dat ieder conflict twee kanten heeft. Wij geven gamers de mogelijkheid om beide kanten te ervaren. Niemand die games speelt gaat hier geschokt of verrast door zijn. De meesten van ons hebben dit gedaan sinds we zeven jaar oud waren: iemand speelt de agent, dus moet de ander de overvaller zijn", aldus Electronic Arts.

Medal of Honor verschijnt op 14 oktober op Xbox 360, PlayStation 3 en PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou