Matchmaking in MW2 PC niet om piraterij, maar spelervaring | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het Steam-gebeuren helpt tegen de piraterij. Ik heb geen idee of het matchmaking-verhaal hier iets aan zou doen", zegt Zampella. De eerste Modern Warfare had volgens de ontwikkelaar echter wel veel last van illegale spelers online, naar eigen zeggen ongeveer 60 procent.

Volgens West is de belangrijkste reden voor het nieuwe systeem, dat dit de spelervaring voor de meeste mensen zal verbeteren. Infinity Ward ontving vanuit decommunity vele klachten over het online spelen van de eerste Modern Warfare op de PC.Spelers gaven aan problemen te hebben met het vinden van een degelijkeserver om op te spelen tu en alle cheaters, gesloten groepen en hetgrote niveauverschil. West: "We dachten dat het mi chien wel leuk zouzijn als fans het spel kunnen spelen."

In een poging om te begrijpen waar de klachten vandaan komen, verdenkt West onder andere de verhuurders van dedicated serversen de verkopers van advertentieruimte hierop. West: "Het is een beetjedubieus. Een aantal van de mensen die nu klagen over het matchmaking-systeem doet dit vanwege hun eigenportemonnee."

Splitsing

Waarom Modern Warfare 2 niet zowel matchmaking als de mogelijkheid voor dedicated servers bevat, is volgens West omdat dit voor een splitsing in de community zou zorgen. Volgens de heren is het dan ook een bewuste keuze om het spel voor het merendeel van de spelers te verbeteren. "We hebben de spelervaring op een hogere prioriteit gezet dan demogelijkheid om het spel aan te pa en en bij te stellen", aldus West.

De beide heren drukken gamers op het hart dat de hardcore PC-gamers vrij weinig verliezen ten opzichte van wat de casual en normale spelers winnen. Het is namelijk nog steeds mogelijk voor clans om een privéwedstrijd op te zetten, en ze verliezen alleen de mogelijkheid om het spel zelf aan te pa en en mods te gebruiken. Infinity Ward ziet de toevoeging van solide matchmaking- en community-support (zoals het organiseren van toernooien) als een groot pluspunt, en iets dat niet mogelijk was met het oude systeem.

Petitie

Toen Robert Bowling van ontwikkelaar Infinity Ward bekendmaakte dat de PC-versie van Modern Warfare 2 geen dedicated servers ging ondersteunen, werd een petitie gestart om deze mogelijkheid terug in het spel te krijgen. De petitie is op dit moment bijna 118.000 keer ondertekend.

Uit een opiniepeiling op Gamer.nl geeft 15 procent de keuze wel te betreuren, maar het spel ondanks deze verandering aan te schaffen. 18 procent van de gebruikers geeft niets om de verandering, terwijl 23 procent van de gebruikers het ontbreken van dedicated servers een reden noemt om de game te laten liggen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou