Master of Orion 3, de nieuwste aflevering in deze geroemde 4X reeks is gold gegaan. En dat is iets waar de fans van diepe strategische games blij mee zullen zijn! Master of Orion 3 belooft een ongekende diepte zoals we die nog nooit gezien hebben binnen het genre. En dat terwijl er in de uiteindelijke versie heel wat minder opties zitten dan dat men oorspronkelijk gepland was, simpelweg om de doelgroep voor het spel niet al te klein te maken.

In Master of Orion 3 is het de bedoeling om met een van de 16 unieke rassen heer en meester in de ruimte te worden middels slim onderhandelen, goed ontdekken en ontginnen en hard uithalen naar je tegenstanders.Master Of Orion 3 ups the stakes on its predecessors by giving players their most challenging role ever. No longer representative of just petty interplanetary dictators, in Master Of Orion 3 players represent the controlling power behind an entire galactic civilisation; the dictators, presidents, councillors and overlords that come and go are merely a player's pawns. One must use these governments and their representatives to secure the destiny of their civilisation, to manipulate its policies of freedom and oppression in both foreign and domestic arena.

Op grafisch gebied confronteerd Master of Orion 3 je nog steeds met grafiekjes, statistiekjes en menutjes. Geen flashy 3D graphics maar de volledige focus op de gameplay. Voor de mensen die persé grafische feedback van hun handelen nodig hebben om te kunnen spelen is Master of Orion 3 dan ook niet bedoeld. De rest van de mensen kunnen echter hun hartje ophalen want op 28 februari zal het spel in de winkels te vinden zijn. Eindelijk!