Het was lang de vraag of het nieuwe deel in de Phantasy Star reeks single of multiplayer zou worden. Sega liet al wat beelden zien op de laatste E3 beurs, maar verdere details werden niet losgelaten. Eindelijk is nu bekend wat voor een titel het gaat worden. Phantasy Star Universe wordt een rasechte MMORPG. Oplettende gamertjes hadden dit natuurlijk al af kunnen leiden uit de titel van de game.

In vorige Phantasy Star games was het mogelijk om je online in een groep van vier door de Phantasy Star wereld begeven en in de tussentijd missies voltooien. In Universe zul je dit keer niet gelimiteerd worden door een maximale groep van 4 en zal het mogelijk zijn je op verschillende planeten te begeven. Verdere details moeten nog bekend gemaakt worden.

Te verwachten is dat de game pas eind 2005 uitkomt. Dus we zullen hier nog wel even moeten wachten. Gezien de datum zal dit waarschijnlijk ook de laatste Phantasy Star voor de huidige generatie consoles worden. Daarbij zal het ook nog eens de eerste Phantasy Star titel worden die op de PS2 online te spelen is.