Massive mocht aan Star Wars-game werken door Avatar: Frontiers of Pandora

Massive mocht aan Star Wars-game werken door Avatar: Frontiers of Pandora

Massive Entertainment kreeg van Disney toestemming om aan een Star Wars-game te werken, doordat laatstgenoemde bedrijf onder de indruk was van Avatar: Frontiers of Pandora.

Avatar: Frontiers of Pandora werd voor het eerst afgelopen week getoond tijdens het Ubisoft Forward-evenement, al is het al jaren bekend dat de game in ontwikkeling is. Disney had achter de schermen logischerwijs al langer gesprekken met Massive en daardoor werden ze overtuigd van het feit dat de studio ook aan een Star Wars-game kon werken.

Dat laat de senior vicepresident van Walt Disney Games, Sean Shoptaw, weten in een interview met IGN. "De eerste meeting die we met Massive hadden rondom de Avatar-game nadat we Fox (de eigenaar van de Avatar-franchise) opkochten, was het startpunt voor de Star Wars-game."

Hij vervolgt: "We hadden zoveel gemeen en er was zoveel creatieve passie in het team rondom het Star Wars-merk, dat het simpelweg de natuurlijke evolutie van de samenwerking was, en dat leidde tot de Star Wars-game die we niet zo lang geleden hebben aangekondigd."

Begin dit jaar werd aangekondigd dat de makers van The Division aan een Star Wars-game werken. Hoewel specifieke details ontbreken, is wel duidelijk dat het spel een open wereld krijgt en draait op Ubisofts Snowdrop Engine.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola waarom als ik vragen mag? Ben je division fan? Disney verkoopt de rechten nu aan zowat elke studio, ea mag games maken square en ubisoft en bethasda

0
test

Dus dit was het enige starwars game nieuws van de hele e3? Ik snap wel dat de licensie nog maar kort niet meer exclusief voor ea is en dat daarom de andere uitgevers/developers die nog maar net met SW games begonnen zijn nog niks te melden hebben. Maar ea zou zich kapot moeten schamen. Edit : oeps : https://www.ea.com/ea-play-live kan nog komen dus.

0

Aanbevolen voor jou