Mass Effect: Andromeda en nieuwe Titanfall komen binnen 14 maanden | Gamer.nl

Mass Effect: Andromeda en nieuwe Titanfall komen binnen 14 maanden | Gamer.nl

Electronic Arts heeft bevestigd dat Mass Effect: Andromeda en een nieuwe Titanfall voor 31 maart 2017 gaan uitkomen. Het bedrijf geeft hiernaast aan dat Star Wars: Battlefront meer dan 13 miljoen exemplaren heeft verkocht. De gamegigant deelt deze informatie in een zojuist uitgekomen financieel rapport.

In het rapport wordt omschreven dat een nieuwe Battlefield-game aan het einde van 2016 wordt uitgegeven. Ma : Effect Andromeda en een nieuwe Titanfall-game worden voor 31 maart 2017 verwacht. De opvolger van Respawn Entertainment's eerste game wordt volgens de ontwikkelaar ook uitgegeven op meerdere consoles, in tegenstelling tot het origineel, dat alleen op Xbox One, Xbox 360 en pc verscheen.

Volgens het financieel rapport behaalde EA in het laatste kwartaal van 2015 een winst van 596 miljoen dollar (ongeveer 547 miljoen euro) met een omzet van 1,8 miljard dollar (ongeveer 1,65 miljard euro). Hoewel de omzet hoger is dan dezelfde periode in het jaar ervoor, hadden analisten een nog hogere omzet verwacht. Om deze reden zijn de aandelen in het bedrijf gezakt na het uitkomen van dit financieel rapport. 

Er wordt verwacht dat EA aan het eind van het fiscale jaar in maart een totale winst van 987 miljoen dollar (ongeveer 906 miljoen euro) boekt met een omzet van 4,52 miljard dollar (ongeveer 4,15 miljard euro).

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou