Marvelous verkoopt aandelen in uitgever No More Heroes | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De aandelenverkoop is een gevolg van een nieuwe marktstrategie van Marvelous Entertainment. Het bedrijf had aanvankelijk plannen om wereldwijd actief te zijn en startte Rising Star Games op samen met de Noorse uitgever Bergsala. Wegens tegenvallende verkoopcijfers en een lastige marktsituatie stapt Marvelous over op een licentiemodel.

Rising Star Games hoeft echter niet direct te pitchen met andere uitgevers voor de licentierechten. Volgens de uitgever behoudt de rechten op de grootste Marvelous-titels waaronder Harvest Moon. Het is echter nog niet duidelijk of het aankomende No More Heroes 2: Desperate Struggle door Rising Star uitgegeven gaat worden. Volgens verschillende bronnen zal Ubisoft de game in het Verenigd Koninkrijk uitbrengen. Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de game in Nederland, een releasedatum is daarom nog onbekend.

Opgetogen

De aandelen van Rising Star zijn opgekocht door Intergrow, een Japans bedrijf dat zichbezighoudt met games voor PC en mobiele telefoons. Intergrow heeftgames als Overturn en Happy Party With Hello Kitty naar het VerenigdKoninkrijk gebracht.

"Ik ben opgetogen dat een ander belangrijk Japans bedrijf ons steunt, terwijl we onze relatie met Marvelous Entertainment doorzetten", aldus Martin Defries, directeur van Rising Star. "Het bewijst dat Rising Star Games de juiste strategie, vooruitzicht en verwachtingen heeft. We hebben een opwindend kwartaal voor de boeg en we zullen om de nadruk op onze groei en optimisme te leggen binnenkort aankondigen welke producten we in 2010 uit gaan geven."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou