Marvel, het bedrijf dat de rechten bezit op een groot aantal striphelden waaronder Spider-Man, The Incredible Hulk en X-Men, klaagt de Koreaanse uitgever NC Soft en de Amerikaanse ontwikkelaar Cryptic Studios aan vanwege City of Heroes, een Massive Multiplayer spel met superhelden.

Marvel beweert namelijk dat het spel de spelers in staat stelt superhelden te creeëren die erg veel overeenkomst vertonen met de helden uit de Marvel stal. Niet zo gek, want City of Heroes laat de speler toe bijna elk aspect van zijn superheld tot in de kleinste details in te stellen. Zo is het, volgens Marvel, mogelijk een gigantisch groen wezen te maken dat zich hetzelfde gedraagt en er hetzelfde uitziet als The Hulk. Voor City of Heroes is echter geen licentie betaald aan Marvel voor het gebruik van deze helden, vandaar dat Marvel nu achter z'n centjes aan zit.

De vraag is natuurlijk in hoeverre NC Soft en Cryptic Studios verantwoordelijk zijn voor de creatieve uitspattingen van hun gebruikers? Met een doos kleurpotloden kan ik immers ook een Marvel stripfiguurtje tekenen, maar om de kleurpotlodenfabrikanten daarvoor aan te klagen?