Marktwaarde gamesindustrie in 2005 gestegen met 7% | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

DFC Intelligence heeft onderzoek gedaan naar de marktwaarde van game publishers over het afgelopen jaar. Er is gekeken naar de gegevens tu en februari en december 2005.Uit het onderzoek komt naar voren dat van de 'grote drie' Nintendo het sterkst is gestegen qua marktwaarde. Nintendo steeg met zo'n 15% waardoor ze uitkomen op een marktwaarde van $18.6 miljard. Sony nam de tweede plaats in met een stijging van 7% en Microsoft steeg met een karige 1%.

Electronic Arts daalt enigszins qua marktwaarde. De uitgeefgigant zag zijn marktwaarde dalen met 17% in de loop van het jaar, een daling van $19.4 miljard naar $16.2 miljard. Ook Take-Two heeft een moeilijk jaar achter de rug met een daling in marktwaarde van 24%. Atari scoort het slechtst: het bedrijf wordt nu geschat op zo'n 154 miljoen dollar terwijl het in februari 2005 nog ongeveer 330 miljoen dollar waard was.

Midway heeft de grootste groei doorgemaakt, van maar liefst 144%. Ook Sega Sammy, THQ en Ubisoft presteerden goed door een stijging van 30% marktwaarde te bewerkstelligen.

De totale marktwaarde van de gamesindustrie is in 2005 gestegen met 7% van $58.5 miljard naar $62.6 miljard. Dit zit ruim boven de voorspellingen die analisten eind 2004 maakten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou