Mario Maker komt mogelijk ook naar Nintendo 3DS | Gamer.nl

Mario Maker komt mogelijk ook naar Nintendo 3DS | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens Tezuka is een Nintendo 3DS-versie mogelijk en is het idee aantrekkelijk, maar wordt er momenteel eerst gewerkt om de Wii U-versie af te maken. Tezuka geeft aan dat de Wii U meer rekenkracht heeft en het makkelijker is om veel vijanden in eigengemaakte levels weer te geven.

Online mogelijkheden

Tezuka geeft hiernaast aan dat er momenteel wordt gekeken naar de implementatie van verschillende online functionaliteiten. Het delen van levels met vrienden is volgens Tezuka een logische optie. Over andere mogelijkheden denkt hij nog na, zoals het delen van levels met heel de wereld. "Als je iets maakt en ergens naartoe uploadt, dan wil je dat zoveel mogelijk mensen het zien. Natuurlijk komen de populairste levels bovenaan en die worden gespeeld door anderen. Maar zij die niet in de bovenste plekken staan, krijgen niet de blikken op zich gericht." Tezuka en zijn team is momenteel bezig om deze uitdaging aan te pakken. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou