Mario-bedenker Shigeru Miyamoto maakt korte film | Gamer.nl

Mario-bedenker Shigeru Miyamoto maakt korte film | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het project heet op dit moment Pikmin Short Movie en wordt gemaakt omdat Miyamoto ideëen had over de Pikmin-personages die hij naar eigen zeggen niet in de games kwijt kon. De film wordt opgedeeld in drie episodes: Midnight Juice, The Treasure Inside the Bottle en One Tough Day. 

De 3D-film wordt voor het eerst getoond tijdens het Tokyo International Film Festival. Het is niet bekend of de film op een later tijdstip ook wereldwijd wordt uitgebracht.

Pikmin

De eerste Pikmin-game verscheen in 2002 op de GameCube en draait om kleine plantenwezens die de speler volgen en opdrachten uitvoeren in een grote tuinwereld. Zo verslaan ze vijanden, bouwen ze bruggen en slopen ze obstakels. Het vervolg verscheen ook op de GameCube. Pikmin 3 verscheen vorig jaar voor Wii U.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou