Map editor voor Total War: Shogun 2 uitgebracht | Gamer.nl

Map editor voor Total War: Shogun 2 uitgebracht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met de editors kunnen spelers onder meer het terreintype en de terreinhoogte regelen en bijvoorbeeld bomen, gebouwen en spoorwegen toevoegen. Er kan echter niets aangepast worden aan de maps in de campagne en aan de kunstmatige intelligentie van tegenstanders.

Zelfgemaakte maps kunnen handmatig gedeeld worden door het bestand uit te wi elen of door een map samen met iemand in multiplayer te spelen. De tegenstander ontvangt dan automatisch de map die gespeeld wordt. Om de editor te downloaden moet Shogun 2: Total War / Fall of the Samurai geüpdatet worden naar de meest recente versie. 

Ontwikkelaar Creative A embly zegt overigens dat het uitbrengen van de map editor niet automatisch betekent dat er vanaf nu meer modding tools vrijgegeven worden. Volgens de ontwikkelaar is het een test, die ze in de gaten gaan houden om ideeën op te doen voor volgende delen in de serie. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou