Inversion situeert zich in de nabije toekomst, waarin een buitenaards ras genaamd de Lutadore de aarde aanvalt. De Lutadore hebben de mensheid verrast door de zwaartekracht in te zetten als wapen. De speler gaat de strijd aan met de Lutadore door deze manupulatie van de zwaartekracht juist tegen ze te gebruiken.

Grappler

Het belangrijkste wapen in Inversion is de Grappler, waarmee voorwerpen opgetild en bewogen kunnen worden. Grote voorwerpen als bussen en auto's kunnen eenvoudig als schild worden gebruikt en vijanden til je moeiteloos op uit hun dekking.

Door de aanval van de Lutadore zijn bepaalde gebieden in de stad ontdaan van de zwaartekracht. Soms heeft de zwaartekracht zelfs het tegenovergestelde effect waardoor de actie zich plots ondersteboven of horizontaal afspeelt. Dergelijke situaties bieden tal van tactische mogelijkheden, maar ook voor puzzels zal de zwaartekrachtmanipulatie gebruikt worden.

Havok Inversion is één van de eerste games die gebruik maakt van de Havok Destruction Engine, die ervoor zorgt dat grote delen van de omgeving vernietigbaar zullen zijn.

"We doen dingen met Inversion die de meeste mensen niet voor mogelijk achtten op de huidige generatie consoles", zegt Matthew Karch, de CEO van Saber Interactive. Inversion zal in 2010 worden uitgeven door Namco Bandai voor PlayStation 3 en Xbox 360.