Makers Pokémon Go werken aan verwijderen ongewenste Pokestops | Gamer.nl

Makers Pokémon Go werken aan verwijderen ongewenste Pokestops | Gamer.nl

De makers van Pokémon Go werken aan de Pokéstops in het spel, omdat zij respectvol willen omgaan met diverse locaties in de wereld. Dit bevestigt J.C. Smith, de consumer marketing director van The Pokémon Company in een interview met de LA Times. Een aantal locaties die oorspronkelijk een Pokéstops waren in de mobiele Pokémon-game, zijn op verzoek uit het spel verwijderd vanwege de aard van de locatie.

Smith geeft aan dat het belangrijk is dat iedereen veilig kan spelen en dat alles respectvol wordt behandeld. “Zoveel mensen spelen Pokémon Go dat het moeilijk is om te bedenken hoe dit effect kan hebben in de wereld.” Onder andere musea en belangrijke gebouwen zijn vaak Pokéstops in het spel. Soms komt het voor dat iemand zijn huis een Pokéstop is.

Een aantal specifieke locaties in de wereld waren een Pokéstop, maar zijn op verzoek van de eigenaren uit het spel verwijderd. Dit was onder andere het geval voor het Hiroshima Peace Memorial Park in Japan.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze veranderingen met betrekking tot bepaalde locaties worden ingevoerd. Wel is het op dit moment mogelijk om via de Niantic-website een verzoek tot verwijdering in te dienen voor specifieke Pokéstops.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou