Makers Monkey Island zetten nieuwe adventuregame op Kickstarter | Gamer.nl

Makers Monkey Island zetten nieuwe adventuregame op Kickstarter | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"[Thimbleweed Park] is alsof je een oude bureaula opent en een nog niet eerder gespeelde LucasArts adventuregame-vindt", zo leest de Kickstarter-pagina. Gilbert en Winnick vragen 375.000 dollar om de game te ontwikkelen. De Kickstarter-pagina staat op moment van schrijven één dag live en heeft al meer dan 100.000 dollar opgebracht.

"Waarom willen we Thimbleweed Park maken? Omdat we kla ieke adventuregames en al hun onschuld en charme mi en. Ze waren leuk en lieten ons glimlachen. We willen weer zo'n game maken en het meteen goed doen. We willen niet een game 'die geïnspireerd is door' of 'een eerbetoon aan' een kla ieke adventure maken, we willen een kla ieke adventure maken."

Thimbleweed Park negeert de technische vooruitgang die de afgelopen 25 jaar in games is gemaakt. Spelers kunnen tu en vijf verschillende personages kiezen die het mysterieuze stadje Thimbleweed Park verkennen. De game begint met een moord die door twee detectives moet worden onderzocht. 

Mocht de Kickstarter-campagne succesvol zijn, dan verschijnt Thimbleweed Park rond juni 2016 op pc, Mac en Linux.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou