Magic Leap toont concept van augmented reality-game | Gamer.nl

Vanaf vandaag is de Gamer.nl-podcast elke maandag te beluisteren! Deze week hebben Erik, Joe en Ron het over Nintendo's nieuwe hardware en strategie op mobiele systemen, de spanningen tussen Konami en Hideo Kojima én vertelt Ron over Battlefield Hardline.

In Victory moeten spelers uit het niets verschijnende robots neer zien te schieten met een virtueel geweer. De locatie van het spel is het kantoor van Magic Leap. Augmented reality combineert namelijk een virtuele spelwereld met een echte omgeving. De robots lijken op die manier in de echte wereld te bestaan.

Het geweer dat spelers gebruiken zit als het ware aan hun echte hand vast, die ook op de video in beeld komt. De beelden zouden aanvankelijk tijdens een TED-presentatie getoond worden, maar die werd op het laatste moment door Magic Leap geannuleerd.

Interface

Het is niet duidelijk of het concept een functionele demo betreft, of dat het om een zogeheten mock-up gaat. In de omschrijving van de studio wordt wel gesuggereerd dat het om een werkend prototype gaat. Ook is hierin een gebruikersinterface te zien, waarin gebruikers met hun handen verschillende applicaties kunnen openen, zoals Youtube en de game Victory.

Magic Leap vergaarde in oktober van vorig jaar bekendheid toen duidelijk werd dat Google een van de voornaamste geldschieters was in een investeringsronde waarbij 542 miljoen dollar werd opgehaald.

Het bedrijf wil naar eigen zeggen verder gaan dan virtual en augmented reality door gebruik te maken van een kleine beamer die virtuele voorwerpen en omgevingen projecteert in de echte wereld.

Die vorm van augmented reality zou de hersenen van gebruikers niet misleiden zoals varianten die gebruikmaken van stereoscopisch 3d dat doen, aldus Magic Leap-oprichter Rony Abovitz, en daarom veel comfortabeler zijn om mee te werken en te spelen.

Magic Leap heeft vooralsnog geen commerciele toepa ing van zijn techniek aangekondigd.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou