Mad Catz betaalde om niet aan Guitar Hero te hoeven werken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Darren Richardson, directeur van Mad Catz, was dit tevens de reden waarom de originele Guitar Hero alleen op de PlayStation 2 verscheen. "Guitar Hero was een game waar we eerder bij betrokken waren, maar mee gestopt zijn vanwege een rechtszaak met Konami", zei hij in een gesprek met Kotaku. "Dat is de reden dat er nooit een Xbox-versie is verschenen. [Red Octane en Harmonix] namen de ontwikkeling over en Guitar Hero bleek een enorm succes te zijn."

Toch lijkt Richardson er de humor wel van in te zien. "Alle anderen hebben honderden miljoenen verdiend en wij hebben geld betaald om er geen deel van uit maken", zei hij. "Het was briljant. Ik kom zo nu en dan met dergelijke briljante ideeën. Dit was mijn beste tot nu toe".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou