Ludieke actie door fanatieke fans voor Shenmue 3 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Een groep fans van de gameserie Shenmue heeft een ludieke actiebedacht om Sega over te halen het derde enafsluitende deel in de serie te maken. Tu en eind november en eind decemberwillen ze het hoofdkantoor van Sega via de post overstelpen met plasticballetjes.

Veel verstokte fans van de Shenmue-spellen zijn het wachten zat. Na een erg succesvol eerste deel op Sega's Dreamcast in 1999 en een vervolg op Dreamcast en Xbox enkele jaren later, wacht een grote groep gamers nog steeds op het derde deel in de saga dat het verhaal moet afsluiten. Fans schreeuwen al jaren om het vervolg, dat al een aantal malen in ontwikkeling was, en even vaak weer werd afgeblazen. Tot nu toe reageerde Sega niet op de talloze noodkreten om een laatste deel, maar om de ontwikkelaar wakker te schudden, hebben de fans een plan bedacht.

Tu en 27 november (de verjaardag van Sega's Dreamcast) en 29 december (de verjaardag van Shenmue) is het de bedoeling dat zoveel mogelijk fans plastic speelgoedcapsules naar het hoofdkantoor van Sega sturen. Dezelfde plastic eitjes kun je in het spel Shenmue ook uit zo'n automaat halen. Je weet wel, muntje erin, knopje draaien en eitje opvangen.

Een soortgelijke actie is ondernomen door fans van de TV-serie Jericho. Toen deze van de buis werd gehaald door tegenvallende kijkcijfers heeft een groep fans ma aal zakjes met nootjes opgestuurd naar de studio die het programma van de buis haalde. Ze kregen voor elkaar dat Jericho weer zendtijd kreeg.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou