LucasArts-veteraan stapt na dertien jaar op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Blackman werkte eerder al, voordat hij zich ging bezighouden met de ontwikkeling van de The Force Unleashed-spellen, aan titels als Star Wars: Galaxies en Star Wars: Force Commander. Daarnaast heeft hij een aantal (strip)boeken over het Star Wars-universum helpen schrijven.

"Ik heb een geweldige tijd gehad met het team bij Lucasfilm en ik ben erg dankbaar voor hun blijvende steun. Hoewel ik de besli ing niet over één nacht ijs heb genomen, denk ik wel dat nu het beste moment is voor mij om verder te gaan en een nieuwe creatieve uitdaging te zoeken. Ik kijk uit naar de volgende fase van mijn carrière", aldus Blackman.

Star Wars: The Force Unleashed II, dat gepland staat voor een release in oktober, zal geen hinder ondervinden van het vertrek van Blackman, laat een vertegenwoordiger van LucasArts weten. Blackman trad voor zijn ontslag nog wel op als projectleider van het spel. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou