Louvre vervangt audiogidsen met 3DS | Gamer.nl

Louvre vervangt audiogidsen met 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het museum in Parijs is het meest bezochte museum ter wereld met jaarlijks 8,5 miljoen bezoekers, maar slechts vier procent van deze bezoekers maakt gebruik van de bestaande audiotours. Door techniek aan te bieden waarmee de bezoekers al bekend zijn, hoopt het museum de adoptiegraad van de audiotours te verhogen.

Nintendo levert vijfduizend 3DS'en aan het Louvre en werkt samen met het museum om speciale software te ontwikkelen. Hiermee kunnen bezoekers zichzelf terugvinden in het museum, is het mogelijk om een route uit te stippelen en geeft het programma informatie over de verschillende werken die in het museum hangen.

De directeur van het Louvre, Henri Loyrette, is enthousiast over de ontwikkeling. "Digitale ontwikkelingen zijn een strategisch punt geworden voor musea. De gewoonten van mensen zijn veranderd en dit geeft ons de kans om hier op in te spelen en een relatie op te bouwen met onze bezoekers." Er zijn ook smartphone- en tabletapplicaties in de maak waarmee bezoekers een bezoek kunnen plannen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou